Zorgboerderij

Zorgboerderij van der Wijst is in 1999 als één van de eerste zorgboerderijen in Noord- Brabant opgericht. De zorgboerderij bestaat onder andere uit een paardenpark, pompoenkwekerij, hout bewerkplaats, vergaderlocatie en de winkel. Al deze onderdelen bieden veel activiteiten waar mensen met een verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel dagbesteding vinden.

Zinvol

Verrichten van noodzakelijke en nuttige werkzaamheden.

Eigenheid

Eigenheid en mogelijkheden staan centraal. Door de vele mogelijkheden worden er veel kansen geboden voor ontwikkeling en groei.

Natuur

Contact met dieren, planten, natuurlijke processen en ritmes.
paardjes

Visie en werkwijze

De kracht van de zorgboerderij ligt vooral in het gewone. Mensen komen (opnieuw) in contact met dieren, planten, natuurlijke processen en ritmes. De boerderij is een overzichtelijke eenheid die door haar vele mogelijkheden de deelnemers kansen biedt voor ontwikkeling en groei. Ook het genieten van de dieren en de natuur neemt een belangrijke plaats in. Door de kleinschaligheid en het werken in kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht

De eigenheid en mogelijkheden van de deelnemers staan centraal. Het is belangrijk dat deelnemers belangstelling hebben voor, en plezier hebben in de activiteiten of kunnen genieten van de omgeving. De bedrijfsopbouw biedt veel variatie in aanbod en mogelijkheden. Door de diversiteit op de boerderij komen hulpboeren in contact met verschillende mensen. Dit verbreedt het sociale netwerk. Door de contacten met mensen buiten het bedrijf zijn er mogelijkheden tot participatie in de maatschappij.

dagbestedingsactiviteiten

 Wat zijn de dagbestedingsactiviteiten ?

Zorgboerderij van der Wijst biedt dagbestedingsactiviteiten aan voor mensen met een verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel.
Hulpboeren werken samen met begeleider aan een kwaliteitsproduct. Door de vele mogelijkheden op de boerderij worden activiteiten aangepast op de wensen en de behoeften van onze hulpboeren

De zorgboerderij heeft een breed aanbod van creatieve dagbestedingsactiviteiten de meest voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Verzorgen van de pony’s en paarden
  • Verzorgen van de konijnen, kippen en honden
  • Onderhouden van het paarden en ponypark
  • Kweken, plukken en verkopen van pompoenen
  • Onderhoud aan het erf, gebouwen en machines
  • Bijhouden en verzorgen van de tuin, het land, de boomgaard en de plantsingel
  • De verkoop van producten in het winkeltje
  • Bewerken van hout
  • Helpen bij de vergaderruimte tijdens koffie en lunch pauzes
  • Koken en creatief bezig zijn

Wat zijn de doelgroepen?

Bij Zorgboerderij van der Wijst werken mensen met een verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel. Zij kunnen vijf dagen per week een zinvolle dagbesteding krijgen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor arbeidstraining. Hierdoor kunnen sommige deelnemers doorstromen naar een (gedeeltelijk) betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Helaas beschikken we niet over de middelen om mensen te ondersteunen wanneer zij: verpleging nodig hebben tijdens onze diensten, verslaafd zijn aan drug of alcohol of grensoverschrijdend gedrag vertonen.
Wij leveren vrijwillige zorg en werken op baiss van ZIN, PGB of een dag (delen) prijs.

paardenweide

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Wat zijn de openingstijden van de dagbesteding?
Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:00.
Wij zijn alleen op feestdagen en in de kerstvakantie gesloten. Verder blijft de dagbesteding het gehele jaar open.
Met welke financieringsvormen wordt er zorg geleverd?
We werken op basis van ZIN, een PGB of een dag(delen)prijs.
Is er vervoer geregeld vanuit de zorgboerderij?
Wij rijden met twee bussen verschillende routes om onze hulpboeren op te halen. Wanneer de tijden van dagbesteding en de woonlocatie binnen de routes passen kunnen wij het vervoer regelen.
Dit is dus in overleg bespreekbaar.
Is er een mogelijkheid om een dagje mee te lopen op onze dagbesteding?
Neem contact op voor meer informatie