Falabella’s

Sinds 2010 zijn wij trotse bezitters van Falabella paarden. Stoeterij “Casi El Pariaso” heeft zich toegelegd op het houden en fokken van Falabella’s.
Hierbij hebben onze hulpboeren een leuke dagbesteding bij het verzorgen en trainen van onze Falabella’s op onze zorgboerderij. Daarnaast hebben wij ook ieder jaar een aantal veulentjes van onze goedgekeurde dekhengst Don Paco.
Onze Falabella’s komen regelmatig in de verkoop.

Het kleinste paardenras ter wereld

De schofthoogte van een Falabella varieert veelal van 75-88cm. Ze hebben alle eigenschappen van een groot paard, alleen dan in een veel kleinere vorm. De falabella wordt gemiddeld ouder dan hun grotere soortgenoten.

Een falabella moet DNA getest zijn

Het is een zeer uniek ras, de falabella’s moeten DNA getest zijn op de oorspronkelijke Argentijnse bloedlijnen. Momenteel zijn er in Europa slechts 400 raszuivere Falabella’s ingeschreven in het stamboek.
pico intelligent

Vriendelijk en intelligent minipaard

De Falabella is een vriendelijk en intelligent minipaard. Ze zijn erg lief en makkelijk in de omgang. Deze kleine paardjes zijn daarom uiterst geschikt voor kinderen en onze doelgroep.

De Falabella

De oorsprong van de Falabella gaat heel ver terug, naar de tijd dat de Spanjaarden hun andalusische paarden meebrachten naar Latijns-Amerika tijden hun veroveringen. De paarden werden na een tijdje aan hun lot over gelaten en moesten dus zelf overleven. Er waren erbarmelijke omstandigheden en dat heeft geleid tot een aantal genetische veranderingen. Deze veranderingen hebben het ras sterker gemaakt, en er ook voor gezorgd dat de paarden zo klein zijn. In 1845 werden deze kleine paardjes ondekt bij een indianenstam, waarmee ze later gingen fokken. Rond 1900 had het ras dat inmiddels de naam Falabella had gekregen zijn vorm zoals we die nu kennen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws rondom onze Falabella’s?
Like dan onze facebook pagina

Te koop aangeboden

Bij Casi del Paraiso fokken wij met verschillende bloedlijnen. Onze dekhengst Don Paco is een goedgekeurde dekhengst met heel veel kwaliteit. Hij geeft zijn veulens, kleur, beweging en een mooi model mee. Regelmatig verkopen wij zijn veulens of andere falabella bloedlijnen.

Het onderstaande is momenteel te koop:

falabella

Falabella Rosa del Paraiso

Rosa is altijd netjes bekapt, ontwormt en geënt. Heeft een goed beenwerk en een mooi formaat/ lichaamsbouw.

falabella

Don Paco

Geboren op: 06-04-2008
Hengst
Vader: Falabella Paco
Moeder: Falabella Famatina
Schofthoogte: 88 cm

Z. Falabella Don Paco is echt een fantastische hengst!
Don Paco is voor het eerst naar de hengstenkeuring gegaan van het NMPRS toen hij nog maar 3 jaar oud was, daar behaalde hij meteen een 1a premie en werd hij 3e in de kampioensronde. De hengstenkeuringcommissie vond hem een dekhengst met extreem veel uitstraling. Een half jaar later is hij goedgekeurd bij het Falabella stamboek ook weer met een eerste premie en toevallig ook weer 3e in de kampioensronde. Zijn moeder Falabella Famatina is een merrie die al zeker 5 goedgekeurde dekhengsten heeft gebracht en meerdere stermerries. Zijn vader Falabella Paco had een stokmaat van 69 cm hij stamde af van de wereldberoemde Falabella Mercader. Deze hengst heeft in het Guinness book of records gestaan als kleinste hengstje ter wereld!
Don Paco is een super lieve hengst die heel makkelijk dekt. Ook dekt hij heel makkelijk uit de hand. Als u een goedgekeurde dekhengst zoekt met heel veel kwaliteit. En eentje die zijn veulens kleur, beweging en een mooi model meegeeft dan is Don Paco de hengst voor uw merries.